TUNNINGUJEMY KAWĘ ZIELONĄ :)

Tradycyjna kawa zielona, ta bez dodatków, ma specyficzny smak. Kojarzy się z herbatą zieloną, albo naparem z maku. Bywa, że właśnie ten smak odstrasza część osób, które rezygnują z jej picia – mimo niesamowitych właściwości jakie kawa zielona posiada. Niepotrzebnie. Wystarczy lekki tunning – i kawa może naprawdę świetnie smakować, a jej picie stanie się prawdziwą przyjemnością!

Kawa zielona z pomarańczą i ananasem:

– 4 łyżeczki kawy mielonej „Smak Peru” – www.zdrowazielona.shoparena.pl/pl/c/Smak-Peru/16,

– Kilka plasterków świeżej pomarańczy,

– Kilka kawałków suszonego ananasa ( dla dbających o linię polecamy ten suszony naturalnie, bez dodatku cukru i niekarmelizowany )

Kawę zieloną mieloną najlepiej „zaparzać” w dzbanku z sitkiem/koszyczkiem. Dzięki temu drobne, zmielone ziarenka nie powchodzą nam między zęby 😉 ( choć słyszałam już o pasjonatach zajadania się ziarenkami z kubka 😛 ). Do dzbanka wrzucamy owoce, do koszyczka wsypujemy kawę. Całość zalewamy litrem wody o temperaturze między 75, a 90 stopni. Parzymy 10 minut. Po tym czasie kawa jest gotowa do spożycia. Można ją pić na ciepło, jak również schłodzoną. Dodatek w formie owoców wzmacnia jej działanie odchudzające i naturalnie osładza. Owocowym smakoszom polecamy wyjedzenie pysznych owoców z kawy. Smacznie i zdrowo!

Pijemy i chudniemy, oczyszczamy organizm z toksyn, przyspieszamy przemianę materii, hamujemy łaknienie!

Dla bardziej leniwych polecamy nasze kawy zielone z dodatkiem tylko naturalnych smaczków 🙂